Söylenmemiş Sözler…

Söylenmemiş Sözler…

 

 

Suskunluklarıyla yüreklerinin tam ortasında devasa ülkeler kuranlar…

Acılarıyla büyürken çevresindekileri sevgiyle büyütenler…

İlk kadehi mutlaka gidene, içinden uğurlayamadığı “o kişi”ye kaldıranlar…

Kendi yolunun karmaşasında kaybolup çareyi yalnızlıkta arayanlar…

Yolun sonu diye düşünülebilecek her noktadan daha da güçlenerek çıkan ve küllerinden doğanlar…

İclal Aydın, “Söylenmemiş Sözler” kitabını tam da onlar için yazmış… Bir diğer deyişle; senin için, benim için, bizim için…

İclal Aydın…

17 yaşımızın deniz feneri, kalp kırıklarımızın yara bandı, yandıkça canımız; “bu da geçer, hem de geldiğinde getirdiği yük ile değil, çok daha fazlasını alıp götürerek” diyen o şefkatli sesin kaynağı…

Seçtiği tümceler ve sözcükler ile mutsuzluk ve büyük heyecanlar arasında gidip gelinen yıllarımızı en iyi betimleyen yazıların sahibi…

Bir duvar takviminde ya olsaydı diye atılmış bir tarihin olmazlığına bizimle beraber kahırlanan, gülümseyişini gözlerinde, gözlerini gamzelerinde taşıyan yazar…

Kitaplarında acılardan önce beslenerek, sonra onları eskiterek, nihayetinde acıyı kabullenerek büyüme gerçeğini okuyucularına her kitabında anımsatan İclal Aydın bu sefer bize Urla’dan sesleniyor… “Söylenmemiş Sözler” kitabı, yazarın o naif tavrıyla yorumladığı her karakterin benzersiz öyküsünü usulca okuyucunun zihnindeki roman çekmecelerine bırakıyor.

Farkına vararak ya da varmadan yarım bırakılan hikayelerin tam bitti denildiği yerde birbirlerinin pusulası olarak yeniden tamamlanma sürecini bize bir kez daha anımsatan İclal Aydın, kitabın son sayfasında sanki şu cümleleri fısıldıyor okuyucunun kulağına;

Yaşamaktan, hata yapmaktan korkmadan, “aferin”lerin gölgesinde kaybolup onlara mahkum olmadan, “artık çok geç” demeden, aheste atılan adımların verdiği huzuru kaçırmadan, hayat denen müesseseyi çok da ciddiye almadan, kendi kurduğun anlam ağını unutmadan yaşayanlardan olabileceğimiz inancından bir tutam bıraktım turkuaz kapağın bir köşesine… Kitap bitince oradan payını almayı ihmal etme olur mu?

YAZAR BİLGİSİ
2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’ ne girmiş, 2010 yılında yüksek onur derecesiyle mezun olmuş ve Prof. Dr. Turhan Oğuzkan ödülüne layık görülmüştür. Üniversite eğitimi sırasında Erasmus programı ile İsveç-Stockholm Üniversite’ sine gitmeye hak kazanarak 6 ay boyunca “Early Childhood Education” alanında eğitim almıştır. Maltepe Üniversitesi Gelişim Psikolojisi tezli yüksek lisans eğitimini 2012 yılında bitirmiştir. 450 saatlik MEB onaylı Aile ve Çift Terapisi eğitimi, Terapötik Kartlar Eğitimi, Kriz Müdahale Eğitimi, Çözüm Odaklı Terapi eğitimi, Mülteci Çocukların Topluma Uyumu Eğitimi, Özel Eğitimde Alternatif Öğretim Teknikleri, Çocuk Değerledirme Testleri, Sanat Terapisinin Erken Çocukluk Döneminde Kullanımı, Çocuk ve Ergenlerle Klinik Görüşme Teknikleri, İhmal ve İstismarda Aile ve Çocuğa Yaklaşım Eğitimi, Proje Döngüsü Yönetimi, Siber Zorbalık Eğitimi, Çocuk ve Ergenlerde Psikiyatrik Rahatsızlıkların Genel Tanımı Eğitimi, Yaratıcı Dramayla Grup Rehberliği Eğitimi, Dikkat Testleri Eğitimi, EMDR 1. düzey eğitimi katıldığı eğitimlerden bazılarıdır. Namık Kemal Üniversitesi´nde Davranış Nörobilimi alanında doktora programını 2022 yılında tamamlayarak "Nörobilim Doktoru" ünvanını alan Bingül Kemiksiz Uzel, farklı mecralarda yazdığı yazılara ek olarak rehberlikservisi.net sitesinde yazarlık faaliyetlerine devam etmektedir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.