Ortaöğretim kurumlarına geçiş

Ortaöğretim kurumlarına geçiş

Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan kılavuza göre, 30 Haziran’da yerleştirmeye esas puanların açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz’da liselere tercihler alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan kılavuza göre, 30 Haziran’da yerleştirmeye esas puanların (YEP) açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz arasında liselere tercihler alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan “2017 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu”na göre, 8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, YEP üstünlüğü, tercih önceliği, okul kontenjanı esasına göre yapılacak. 2017 öğretim yılında, bir seferde 25 okul tercih hakkı verilecek.

Yedek yerleştirme yapılmayacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yaptıranlar, tercih hakkını kullanmış sayılacak. Tercih başvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

TEOG Süreci Haritası

teog tercih süreci

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU

 

ETİKETLER: , , ,
YAZAR BİLGİSİ
Psikolojik danışman ve rehber öğretmen 2004 erzurum pdr mezunu 2007 bahçeşehir üniversitesi eğitim yönetimi yüksek lisans çeşitli özel ve kamu kurumlarında (dershane, üniversite, ilkokul, ortaokul, lise, meslek lisesi) rehber öğretmen olarak çalıştım halen sınavlı bir devlet anadolu lisesinde rehber öğretmen olarak görev yapıyorum, rehber öğretmen olarak emekli olmak kariyer hedefim. öğrencilere kariyer belirleme ve sınavlar konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum. bir erkek ve bir kız babasıyım  
YORUMLAR
  1. SELAHATTİN BARIŞ dedi ki:

    çalışma programlarının devamları yokmu ilk 4 aylık var teşekkür ederiz , bu arada yanlız olmadığımızı hissediyoruz bir takım ruhu mu desem bir grup ruhu mu ?

    1. Güncel çalışma planı var ise ekleyeceğiz;